b'HVA ER 50/50?50/50-lsningen innebrerblande 50 % kjttfarse med 50 %vegetarfarse. Resultatet er en smakfull og grnnere rett som gjestene knapt merker forskjellen p.HVORFOR MAN BURDE TA I BRUK OPPSKRIFTER MED 50/50-LSNINGEN?MILJ: Vedkombinere kjttfarse med vegetarfarse kan man redusere klimaavtrykket med rundt 47 %.1 Selv om vegetarblgen har vrt en sterk trend i matbransjen de siste rene, ser vi n en viss nedgang, og mange forbrukere uttrykker skepsis til det grnne skiftet2. Samtidig str vi overfor reelle miljutfordringer3. Klimasystemene i alle verdens regioner har allerede gjennomgtt betydelige endringer, men det er fortsatt muligbegrense global oppvarming4. Derfor er det avgjrende at vi alle tar grep forredusere vre utslippsm tiltak kan gjre en stor forskjell!KONOMI:Vegetarfarse er ofte 3050 % rimeligere enn kjttfarse5. Vederstatte50 % av kjttdeigen med vegetarfarse, kan du oppn betydelige kostnadsbesparelser. I tillegg har vegetarfarse ingen stekesvinn og bidrar tilredusere stekesvinnet fra kjttdeigen i en 50/50 blanding. Dette gir bde konomiske fordeler og en mer effektiv utnyttelse av rvarene.HELSE:Vedinkludere vegetarfarse i retter kan man lettere oppfylle Helsedirektoratets kostholdsrd. Disse rdene anbefalervelge bnner og linser oftere enn rdt kjtt, samtbegrense inntaket av bearbeidet kjtt6. Stabburet Vegetar Farse Formbar er laget av soya, en fullverdig plantebasert proteinkilde som bde er nringsrik og et godt alternativ til kjtt7. Derfor er 50/50-lsningen det perfekte valget forredusere klimagassutslipp, forbedre kjkkenkonomien og samtidig flge Helsedirektoratets kostholdsrdalt uteng p bekostning av smaken!1 Beregninger basert p Stabburet Stekt kjttdeig og4 IPCSS 2021 & Zhongming et al 2021Stabburet Vegetar Farse Formbar 5 Beregninger basert p Stabburet Stekt Kjttdeig2 IPSOS, Spisefakta 20246 Kostholdsrd, Helsedirektoratet 20243 WWF 2024 7 Rizzo, G., et al 2018'